SPLETNA GLASBENA ŠOLA

Online Violin Class

O NAS

Ste že doživeli trenutek, ko ste na radiu slišali pesem in ste bili v trenutku sredi dolgo pozabljenih čustev. Ravno zaradi glasbe se posebnih trenutkov v življenju pogosto spominjamo.

Poslušanje glasbe aktivira precejšen del možganov in lahko zelo pozitivno vpliva na naše počutje. Zakaj se torej ne bi naučili igrati instrumenta?

Igranje instrumenta izboljša pozornosti, ustvarjalnost, delovni spomin, kognitivne sposobnosti, samopodobo, vztrajnost in disciplino glasbenikov. Dokazani so torej o pozitivni učinki ukvarjanja z glasbo na motoričnem, intelektualnem, socialnem in čustvenem področju posameznika.

Glasbena vzgoja in učenje glasbila sta zelo pomembna za razvoj otroka. Otroci, ki jih spodbujamo h glasbenemu ustvarjanju imajo višji inteligenčno kvocient kot preostali otroci.

Ali je učenje instrumenta ali petja preko spleta učinkovito?

Zaradi vedno večjega napredka tehnologije je učenje instrumenta preko spleta čedalje boljša alternativa standardnemu učenju. Veliko število učencev se svojega instrumenta uspešno uči preko spleta in dosega odlične rezultate.

Katere so prednosti učenja preko spleta?
Zaradi večje fleksibilnosti mentorjev si lahko izberete svoj termin, ki tako lahko poteka v delu dneva, ki vam najbolj ustreza. Tedenske lekcije si lahko posnamete in do njih dostopate kadarkoli. Pri online učenju smo opazili tudi večji fokus učencev na instrument in celo hitrejše napredovanje. Takšen način učenja vam prihrani tudi ogromno časa, saj lekcije potekajo enostavno iz udobja vašega doma.  

Je online učenje primerno za popolnega začetnika?

Online učenje je primerno tudi za popolnega začetnika, saj je program sestavljen tako, da se vsakemu učencu posebej individualno prilagodimo. 

Ali nudite tudi učenje instrumenta v živo?

Po dogovoru vas mentor obišče na vašem domu, saj domače okolje na učence deluje zelo motivacijsko. S tem načinom prav tako ne izgubljate časa na poti v glasbeno šolo. 

 

Kakšno znanje kot začetnik pridobim ob zaključku šolanja?

V približno enem letu našega sodelovanja z zabavnim in sproščenim načinom učenja naučite pravilne tehnike igranja, razvijete posluh, spoznate note, notne vrednosti, akorde in se naučite igrati več skladb. Naš dolgoročni cilj pa je, da čez nekaj časa obvladate igranje več stilov glasbe. 

Od katerega leta je otrok primeren za online šolanje?

Naš najmlajši učenec je star 6 let, najstarejša učenka pa 77 let :) 

Kako potekajo lekcije? 
Mentor vam najmanj 2 dni pred uro po elektronski pošti pošlje Zoom povezavo, notni material, glasbeno spremljavo ter vaje. Priporočljivo je, da ste pripravljeni za uro in da odprete povezavo približno 5 min pred začetkom ure.


Kaj potrebujem za online učenje? 

Učenje preko spleta je preprosto, potrebujete le računalnik, pametni telefon ali tablico. Ure potekajo preko aplikacij Zoom/Skype/Google Duo. 


 

Kako izberem svoj termin? 

Po vpisu v našo glasbeno šolo, izbiri programa in instrumenta vas kontaktiramo in se z vami pogovorimo o vaših željah glede termina.

Kako poteka šolanje? 

Ure potekajo skozi celo leto enkrat tedensko po vnaprej dogovorjenem urniku. 

Ali šola organizira tudi nastop učencev?

Velik poudarek dajemo tudi nastopu naših učencev v živo, zato vsako leto organiziramo 2 ali 3 nastope. Nastopi so za glasbenika pomembni iz več vidikov, s tem pridobi samozavest, izkušnje z nastopanjem ter izgubi tremo. 

Singing with Headphones